Акватика Јахтинг од Охрид и Снегар од Струга ги поделија одликувањата на едриличарската регата во Охрид (ФОТОГАЛЕРИЈА)

„Акватика Јахтинг“ од Охрид и „Снегар“ од Струга ги поделија одликувањата на критериската едриличарска регата која се одржа во Охрид во организација на еден од најдобрите македонски едриличарски клубови „Акватика Јахтинг“.

Регатата беше одржана во Класата Оптимист со учество на 15 натпреварувачи, при што „Акватика Јахтинг“ и „Снегар“ се закитија со по шест медали.

Во генералниот пласман триумфираше Берк Лушо од „Снегар“, пред Евгенија Ставрева од „Акватика Јахтинг“ и Андреа Кавај од „Снегар. Кај девојките, пак, најуспешна беше Евгенија Ставрева пред Андреа Кавај и Мила Булатовиќ од „Акватика Јахтинг“.

И двата клуба, претходно беа најуспешни и на првата едриличарска регата која се одржа во Струга на 4. јули во организација на ЕК „Снегар“ а со поддршка и од Агенцијата за млади и спорт.

ЕДРИЛИЧАРСКА РЕГАТА „ОХРИД 2021“ – КЛАСА ОПТИМИСТ
ГЕНЕРАЛЕН ПЛАСМАН
1. Берк Лушо – „Снегар“ Струга
2. Евгенија Ставрева – „Акватика Јахтинг“ Охрид
3. Андреа Кавај – „Снегар“ Струга
ГЕНЕРАЛЕН ПЛАСМАН (ДЕВОЈКИ)
1. Евгенија Ставрева – „Акватика Јахтинг“ Охрид
2. Андреа Кавај – „Снегар“ Струга
3. Мила Булатовиќ – „Акватика Јахтинг“ Охрид
ДЕВОЈКИ (до 12 години)
1. Андреа Кавај – „Снегар“ Струга
2. Мила Булатовиќ – „Акватика Јахтинг“ Охрид
3. Лина Пашоска – „Акватика Јахтинг“ Охрид
МОМЧИЊА (до 12 години)
1. Берко Лушо – „Снегар“ Струга
2. Марко Милески – „Снегар“ Струга
3. Гордан Зографски – „Акватика Јахтинг“ Охрид

 

Се вчитува...