Феноменални фотографии: Светски познатиот Давид Јероу фотографираше уникатни слики од дивината благодарејќи на новиот LAND ROVER DEFENDER

За Давид Јероу (DAVID YARROW)

Давид Јероу светски реномираниот уметнички фотограф чии фотографии од овој жанр се најпродавани. Во изминатите неколку години во фокусот на авторот е фотографирање на животни и луѓе преставени на креативен начин со цел фотографиите кај луѓето да поттикнат чувство на хуманост и потреба за презервирање на живиот свет. Во 2018 година износот на средства собрани преку продажба на фотографиите на Давид Јероу на донаторски средби надмина 2 милиони долари.

Фотографиите од фауната на Давид Јероу се највпечатливи со што бројот на колекционери на неговите фотографии е во константен пораст. Фотографиите на Давид Јероу се изложени во неколку врвни галерии за модерна уметност ширум Светот, а во изминатите 2 години, 3 дела на Давид Јероу биле продадени за повеќе од 100.000 долари на аукциите приредени од стана на Sotheby’s во Лондон и Њу Јорк.

За Борана резерватот

Борана резерватот е лоциран во Лаикипија, Кенија. Претставува дом на некој од најпечатливите животни од Афричкиот континент, вклучувајќи го и загрозениот вид – црн носорог. Борана резерватот е посветена на зачувување на природата и животните кои во неа хабитираат. Резерватот нуди можности за туристички посети и други активности за поттикнување на квалитетот на животот на локалното население и подобрување на интегритетот на екосистемот.

За Kenya Wildlife Service

Kenya Wildlife Service е државна установа која се грижи и управува со дивиот свет во Кенија во име на жителите на Кенија и целиот Свет. Kenya Wildlife Service ја заштитува флората и фауната во кенијските национални паркови и резервати. Kenya Wildlife Service го надгледува менаџирањето и активностите во приватните и заедничките области преку партнерства со заедниците.