Гимнастичарката Стојанов најдобра на меѓународен турнир во Азербејџан (ВИДЕО)

Најдобрата македонска гимнастичарка, Рејчел Стојанов беше најдобра на меѓународниот турнир во Азербејџан „Јулета Шишманова“. На турнирот учествуваа натпреварувачки од Јапонија, Азербејџан, Канада, Норвешка, Велика Британија…, а нашата Стојанов беше најдобра во дури четири дисциплини во ритмичка гимнастика со што ја доби наградата за најдобра натпреварувачка на турнирот.

Стојанов е една од главните адутки на Македонија за А-норма за учество на ЛОИ во Токио.

 

 

 

Се вчитува...