Избрани најдобрите во македонската кошарка за 2023 година: Војдан, Димитријевиќ, Илиевски, Рајковиќ… (ФОТОГАЛЕРИЈА)

НАЈДОБРИТЕ ВО МАКЕДОНСКАТА КОШАРКА ЗА 2023 ГОДИНА: Женска младинска екипа: БАСКЕТ КАМ У18 Машка младинска екипа: РАБОТНИЧКИ У14 Тренер на женска младинска екипа: ЈОРДАН ЦВЕТАНОВСКИ Тренер на машка младинска екипа: НЕРМИН ПЕПИЌ Млада кошаркарка: АЊА НАЧЕВСКА Млад кошаркар: НИКОЛА ЈАНИЧИЌ Судија: ИГОР МИТРОВСКИ Женска сениорска екипа: БАСКЕТ КАМ Машка сениорска екипа: МЗТ СКОПЈЕ Тренер на женска сениорска екипа: ЗЛАТКО ГОЦЕВСКИ Тренер на машка сениорска екипа: МАРЈАН ИЛИЕВСКИ 3Х3 тим: КИНО ВЛАЕ Најдобар играч во 3Х3: ЕВРИН ЦОГО Младинска селекција: У20 МАЖИ Кошаркарка: ЕЛЕНА ТАСЕВСКА Кошаркар: ВОЈДАН СТОЈАНОВСКИ Тренер во странство: ЕМИЛ РАЈКОВИЌ Интернационалец: НЕНАД ДИМИТРИЈЕВИЌ Интернационалка: АНЏЕЛИКА МИТРАШИНОВИЌ