Конечно доаѓа „Венгеровото правило“ по кое во фудбалот ништо повеќе нема да е исто!

Легендарниот Арсен Венгер го претстави пред неколку месеци новото офсајд правило според кое секој фудбалер би било во недозволена офсајд позиција само со целото тело се наоѓа пред последниот играч на противничката екипа.

Многумина со воодушевување го дочекаа овој предлог, а сега доаѓаат информации дека ова правило би можело да се применува од следната 2024/25 сезона во светот на фудбалот.

Офсајдот во светот на фудбалот е правило кое ги нервира буквално сите, и наскоро вакво какво што е би можело да биде минато, па би се гледале натпревари со многу повеќе голови, што сега не е случај.

Челниците на ИФАБ, според пишувањата на шпанска Марка, од следната сезона ќе го воведат т.н „Венгерово офсајд правило“ со кое светот на фудбалот дефинитивно би се променил.

Се вчитува...