Македонските кикбоксери убедливо најдобри на Балканското првенство кое се одржа во Скопје (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Резултати – Балканско кик бокс првенство: К1 Помлади јуниори -71 кг Полуфинале Трајчевски Михаил – Павловиќ Стефан (Србија) 0-3 Финале Ристовски Горјан – Павловиќ Стефан (Србија) 1-2 +81 кг Финале Велковски Лука – Велагиќ Нурџихан (БиХ) 1-2 Постари јуниори -71 кг Полуфинале Леков Иле – Милосављевиќ Павле (Србија) 1-2 +94 кг Полуфинале Никола Нацев – Дондур Александар (Србија) 0-3 65 кг жени Финале Тодорова Миа – Касап Николина (Србија) 2-1 Сениори -63,5 кг Полуфинале Тодоров Марко – Честиќ Младен (Србија) 0-3 Митев Ване – Драшковиќ Богдан (Србија) 0-3 -67 кг Полуфинале Костовски Роберт – Куштрин Гашпер (Словенија) 2-1 Василев Мирко – Стојановиќ Никола (Србија) 0-3 Финале Костовски Роберт – Стојановиќ Никола (Србија) 0-3 -75 кг Полуфинале Јакимовски Кирил – Цветковиќ Никола (Србија) 0-3 -81 кг Полуфинале Рустем Сивил – Кликовац Никола (Црна Гора) 0-3 -86 кг Финале Илиоски Бобан – Менковиќ Александар (Србија) 0-3 + 91 кг Финале Цветановски Ивица – Филиповиќ Никола (Србија) 0-3 ЛОУ КИК (ЛК) Помлади јуниори -51 кг Полуфинале Стојчевски Павел – Недановиќ Урош (Србија) 0-3 -57 кг Полуфинале Мировски Силвио – Савиќ Страхиња (Србија) 3-0 Финале Мировски Силвио – Милиќ Виктор (БиХ) 2-1 -63,5 кг Полуфинале Арџелиев Матеј – Заимовиќ Имран (БиХ) 1-2 Стојчевски Дамјан – Јоветиќ Никола ((Црна Гора) 0-3 -67 кг Полуфинале Апостоловски Јован – Крстиќ Урош (Србија) 0-3 -71 кг Ристовски Горјан -71 кг Николовски Филип -71 кг -75 кг Полуфинале Аљан Исауфи – Тисма Јован (Србија) 0-3 Велковски Лука + 81 кг -56 кг Полуфинале Темелковска Јадранка – Стевановиќ Николина (Србија) 0-3 Постари јуниори -51 кг Финале Азири Фериз – Савиќ Ѓорѓе (Србија) -54 кг Финале Неделковски Петар – Диласовиќ Страхиња (Србија)  победа на Диласовиќ – 63,5 кг Полуфинале Витанов Панче – Весковиќ Лазар (Србија) 0-3 -67 кг Полуфинале Горневски Марко – Димитријевиќ Михајло (Србија) 0-3 -71 кг Полуфинале Атанасовски Марко – Киселички Милош (Србија) 0-3 -81 кг Финале Делиовски Славе – Бечировиќ Данило (Црна Гора) – 52 кг Полуфинале Наумовска Анамарија – Гагиќ Милица (Србија) 0-3 Финале Орешкова Олгица – Гагиќ Милица (Србија) – 56 кг Полуфинале Кечевска Ивона – Драшковиќ Тијана (Србија) 0-3 Сениори – 57 кг Финале Тодевски Марко – Николиќ Бобан (Србија) -60 кг Полуфинале Ризов Филип – Павловиќ Игор (Србија) Митров Даниел – Мемедовски Данијел (Србија) – 63,5 кг Четвртфинале Талевски Филип – Џафиќ Тилен (Словенија) 0-3 Полуфинале Азири Енес – Арсиќ Лазар (Србија) 0-3 -71 кг Полуфинале Миовски Петар – Станишиќ Алекса (Србија) 0-3 Ахмети Медин – Милошевиќ Александар (Србија) 0-3 -75 кг Полуфинале Ангеловски Христијан – Кнежевиќ Стефан (Србија) 0-3 Благоески Димитар – Кељановиќ Милјан (Србија) 0-3 -81 кг Полуфинале Ѓорѓиев Димитар – Даковиќ Милош (Србија) 3-0 Петров Теодор – Јанковиќ Милош (Србија) 0-3 Финале Ѓорѓиев Димитар – Јанковиќ Милош (Србија) 3-0 -86 кг Полуфинале Ашкилов Митко – Угрниќ Алберт (БиХ) КИК ЛАЈТ (КЛ) Постари кадети +69 кг Полуфинале Митровски Максим – Манчиќ Мирко (Србија) 0-0 Финале Пандев Бранко – Митровски Максим 0-0 (злато за Митровски) -55 кг Финале Најдовска Илијана – Муминовиќ Канита (БиХ) 0-3 -60 кг Финале Стојковска Леа – Сејменовиќ Лејла (БиХ) 0-3 Јуниори -63 кг Полуфинале Ивановски Дилан – Нешковиќ Урош (Србија) 0-3 -69 кг Полуфинале Николовски Филип – Вучниќ Урош (Црна Гора) 0-0 (победа на Николовски) Тодоровски Марко – Ботоњиќ Али (Словенија) 0-0 Финале Николовски Филип – Ботоњиќ Али (Словенија) 0-3 – 89 кг Полуфинале Велковски Петар – Дробњак Матија (Црна Гора) 0-3 Финале Стоилковиќ Александар  – Дробњак Матија (Црна Гора) 0-0 (златен за Дробњак) -55 кг Финале Штерјовска Мија – Јилмаз Улку Сена (Турција) 1-2 Сениори -63 кг Каевски Стефан – Симинич Јакоб (Словенија) 0-3 Финале Милошевиќ Синиша – Симнич Јакоб (Словенија) 0-3 -69 кг Полуфинале Шемсовиќ Енсар – Ален Брачко (Словенија) 0-0 Финале Милошевиќ Милан – Шемсовиќ Енсар 2-0 -74 кг Четвртфинале Димовски Јован – Радовиќ Душан (Србија) 0-3 Полуфинале Ангеловски Атанас – Догунц Сејда Емирхан (Турција) 0-3 -79 кг Полуфинале Митровски Бојан – Терзиќ Новица (БиХ) 0-3 Пешов Гордан – Јерли Мустафа (Турција) 0-3 -84 кг Полуфинале Димиќ Слаѓан – Вучељ Един (БиХ) 0-0 (победа на Вучељ) 94 кг Полуфинале Пешов Кристијан – Дејан Драговиќ (БиХ) 0-3 Игњатовски Драган – Гурели Риза (Турција) 0-3 +94 кг Полуфинале Михајловски Стефан – Поточник Блаж (Словенија) 0-0 (победи Поточник) Ристовски Александар – Хоџиќ Мехмед (БиХ) 0-3 -50 кг Финале Бошевска Леа – Адимјаман Афра (Турција) 0-3 -55 кг Полуфинале Настова Мартина – Озтурк Џансу (Турција) 0-3 Вукашиновиќ Ана – Момчилов Кристина (Словенија) 0-3 -65 кг Полуфинале Бојкова Владанка – Саглам Зејнеп (Турција) 3-0 Финале Варадинова Викторија – Бојкова Владнака 3-0