Mozzart продолжува да го поддржува здравствениот систем

Пристигна донација до детското одделение во Општата болница од Прилеп

Автомобил за детска клиника, болнички инвентар за Здравствен дом Тетово за просториите за имунизација и итна помош, лекови и медицински материјали за клиничка болница Штип, ЕКГ апарат за општа болница Битола, потрошен материјал, играчки и опрема за Специјалниот завод Демир Капија… Помош од компанијата Mozzart пристигнува до секоја медицинска установа во Македонија која има потреба од тоа, а последна во низата е донација за детското одделение во Општата болница „Борка Талески“ од Прилеп.

Многу сме благодарни на оваа општествено одговорна компанија Mozzart за непрекинатата поддршка што ја дава на нашата установа и за сите акции што ги организира во нашиот град“, велат од детското одделение во Општата болница Прилеп.

Од Mozzart велат дека оваа компанија со години ја поддржува работата на болниците и клиничките центри низ земјава, често креирајќи и наменски акции за собирање средства за набавка на најсовремена опрема.

 „Се трудевме во текот на целата година да им пружиме помош на здравствените институции, а особено сме горди што секогаш брзо сме реагирале и постапувале онаму каде што е најпотребно“, изјавија од компанијата Mozzart.

Комерцијален текст

Се вчитува...