Најгрдиот стадион во светот – ужасно составени „лего-коцки“ (ФОТО)

Не е непознато дека во светот има голем број фудбалски стадиони кои како чудо на архитектурата восхитуваат со својот изглед. Но, има и тотални промашувања.

Титулата најгрд стадион на светот може да ја понесе стадионот „Ммабато“ во Мфикенго во Јужноафриканската република кој е изграден во 1981 година.

Трибините на овој стадион изгледаат како ужасно составени лего-коцки расфрлени на сите страни. Доаѓањето на своето место на трибините на овој стадион е минување низ лавиринт.

Стадионот го изградила израелска градежна компанија со капацитет од 59.000 седишта.

Се вчитува...