Ништо веќе нема да биде исто: УЕФА се вклучува во организација за Златната топка

Најпрестижната награда Златна топка, од идната година заеднички ќе ја доделуваат Европската фудбалска унија (УЕФА) и Амаури Група која го претставува францускиот неделник „Франс Фудбал“ и весникот „Л’Екип“.

УЕФА и Амаури Група, творецот на Златната топка, потпишаа договор во партнерство за соорганизација на доделувањето на оваа награда од идната година.

Договорот е потпишан на седум години, откако е раскината досегашната соработка меѓу француските организатори и Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА). „Амаури“ ќе остане мнозински сопственик на Злаатната топка, и натаму ќе има уддел во гласањето.

Од идната година ќе бидат додадени и две нови категории: тренер на годината и женски тренер на годината.

Се вчитува...