Робињо го прогонуваат „демоните на минатото“: Договор со Сантош од само шест дена

Поранешниот бразилски репрезентативец Робињо пред седум дена потпиша договор со Сантош, најавен како огромно засилување за клубот.

Но, по само шест дена од потписот двете страни се одлучија на договорен раскин на договорот. Робињо и Сантош се договорија на раскин на соработката која не ни почна како фудбалерот би се фокусирал на својата одбрана во судскиот процес кој се води против него во Италија.

„Сантош и Робињо го суспендираа договорот од 10. октомври како играчот би можел да се концентрира исклучиво на својата одбрана во судскиот процес во Италија“ – објавија од Сантош.

 Но, во суштина, како што пренесуваат бразилските медиуми, Сантош го раскинал договорот на Робињо затоа што спонзорите на клубот искажале незадоволство бидејќи се носи 36-годишен фудбалер кој во Италија е осуден за силување.

Се вчитува...