Стојчев и Ковачовска победија во поединечна конкуренција на Државното првенство до 21 година во пинг-понг (ФОТО)

Викендов во Прилеп во салата на СОУ Ѓорче Петров се одржа седмото Државно Првенство во пинг-понг во категоријата до 21 година во машка и женска конкуренција поединечно, како и машки и женски двојки и мешани двојки.

Во поединечна конкуренција кај мажите победи Лука Стојчев од ППК Младост, додека во женска конкуренција триумфираше Изабела Ковачовска.

РЕЗУЛТАТИ ОД ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО ВО ПИНГ ПОНГ ДО 21 ГОДИНА

Машки поединечно:
1. Лука Стојчев – ППК Младост
2. Александар Јакимовски – ППК Крива Паланка
3. Борис Секулов – ППК Астраион
3. Нико Доага – ППК Младост
Женски поединечно:
1. Изабела Ковачовска – ППК Зегин Берово
2. Ана Стојановска – ППК Крива Паланка
3. Сара С. Стојановска – ППК 10 60 АС Ѓорче Петров
3. Фани Јованоска – ППК Зегин Берово

Двојки машки:
1. Нико Доага и Лука Стојчев – ППК Младост
2. Андреј Стојановски и Андреј Васевски – ППК 10 60 АС Ѓорче Петров и ППК Куманово
3. Борис Секулов и Јован Пармачки – ППК Астраион и ППК Зегин Берово
3. Филип Ангела и Даниел Главевски – ППК Пелагонија
Женски двојки:
1. Сара С. Стојановска и Васе Богоеска – ППК 10 60 АС Ѓорче Петров и ППК Младост 96
2. Ана Стојановска и Сара А. Стојановска – ППК Крива Паланка
3. Софија Хасану и Емилија Марковска – ППК Младост
3. Матеја Смолиќ и Фани Јованоска – ППК Рисови и ППК Зегин Берово
Мешани двојки:
1. Андреј Стојановски и Сара С. Стојановска – ППК 10 60 АС Ѓорче Петров
2. Нико Доага и Софија Хасану – ППК Младост
3. Даниел Главевски и Фани Јованоска – ППК Пелагонија и ППК Зегин Берово
3. Александар Јакимовски и Ана Стојановска – ППК Крива Паланка

Се вчитува...