Петрушев најдобар на традиционалниот Илинденски кајак слалом ИКАС (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Во спортско рекреативниот центар Матка, викендов се одржа традиционалниот Меѓународен Илинденски кајак слалом ИКАС, една од трите најстари манифестации во кајак на диви води во Европа.

На кајак слаломот учествуваа натпреварувачи од Србија, Босна и Херцеговина, Грција, Хрватска и Турција. Најдобар беше македонскиот претставник Ангел Петрушев.

 

 

 

ФОТО: ИГОР ПАНЕВСКИ

Се вчитува...