ФОТО НА ДЕНОТ: Хрвати и Срби заедно во Берлин

Евробаскетот 2022 ги спои навивачите на Хрватска и Србија во Берлин. Колку и тоа да се чиниеше невозможно, тоа што во минатото претставуваше голем број за организаторите на големите натпреварување, овој пат помина „како од шала“ па заедничкото позирање на Хрватите и Србите го восхити Балканот.

За жал поранешна Југославија остана без еден претставник откако Хрватска денеска беше елиминирана од Финска, а Србија допрва ја очекува натпреварот против Италија.

Се вчитува...