ФОТО: ВАР на бугарски начин

ВАР технологијата стана дел од фудбалските натпревари, а од нок-аут фазата се користи и во Лигата на шампионите. Додека дел од најсилните фудбалски првенства во светот, како што е Премиер-лигата се уште го немаат воведно ВАР-от во првенствата, во Бугарија видео судиската асистенција е дел од јуниорските лиги.

Имено во јуниорската лига во Бугарија, градоначалникот на селото Черниче кое има 1 000 жители, со помош на камера и стар телевизор го воведе системот кој се уште не е дел во најсилните лиги во Европа.

 

 

 

Се вчитува...