Голманка која максимална популарност доживеа откако се откажа од спортот (ФОТО)

Микајла Димејтер е поранешна хокеарка која ја чуваше мрежата на повеќе клубови од САД и Канада. Но, по тешка повреда се одлучи да го напушти спортот и да се посвети на социјалните мрежи, моделингот од кој денеска и тоа како добро живее.

22-годишната Канаѓанка и тоа како е активна на социјалните мрежи, а сето тоа и носи поголема популарност отколку хокејот.

Микајла доминира каде и да се појави. Во моментов е меѓу најпопуларните модели во светот, иако вели дека размислува и да се врати на хокејот колку е тоа можно…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mikayla Demaiter (@mikaylademaiter)

Се вчитува...