Лион ја намалува цената за Депај, последна шанса за Барселона

Мемфис Депај може да замине од Лион најдоцна до петок. Потоа тимот ќе биде „заклучен“ и нема да има веќе трансфери најавија од клубот. Ова се толкува како последно предупредување за Барселона која е заинтересирана за Мемфис Депај. Според претседателот на Лион, оние играчи кои нема да бидат заминати в петок, ќе бидат во составот во оваа сезона.

Од друга страна, Француските медиуми денеска инсистираат на тоа дека токму Лион е заинтереисра за реазлицација на трансферот и оти дури би бил согласен и да ја намали цената за Депај. Наводно Лион би се согласил и на помалку од почентите 25 милиони евра  на кои инсистираше претходно.

Трансфер прозорецот завршува на 5.октомври, но од францускиот клуб сакаат да го имаат затворен составот четири дена порано.

 

Се вчитува...