Одличен настап на нашите млади пингпонгари на Балканската лига

Изминатиот викендво Приштина, Косово се одржа турнирот Конект Балканска лига помеѓу државите: Косово, Македонија, Црна Гора и Албанија.

На турнирот учествуваа вкупно шест играчи од Македонија, по три во машка и женска конкуренција во категориите У11, У13 и У15.

Резултати на нашите млади репрезентации на регионалната Балканска лига.

Екипно:
(У15)Моника Стајковска и Кристијан Каламадевски, шампиони 1 место.
(У13) Мартин Ристески и Марковска Елена, 4 место;
(У11) Бојана Јовевска и Дарис Мемиќ, 3 место

Поединечно:
(У15)Моника Стајковска, шампион, 1 место
(У15)Кристијан Каламадевски, 3 место
(У13)Марковска Елена, 2 место
(У13) Мартин Ристески, 4 место
(У11) Бојана Јовевска, 2место
(У11) Дарис Мемиќ, 4 место

Се вчитува...