Постои спортист кој заработува повеќе од Кристијано Роналдо

Кристијано Роналдо е најплатен спортист на сетот откако потпиша за Ал Наср. Годишно заработува 200 милиони евра според договорот, а има и силни бонуси. Но, јапонски спортист успева да заработи повеќе од него, односно за две минути на терен повеќе од неделната плата на Португалецот, и повеќе од годишните плати на многу фудбалери.

Јапонецот Панталоса заработува повеќе од Роналдо, ако се гледа времето минато на теренот. Ако приходите на Роналдо се поделат на минута, ќе се стигне до сума од 3.760 евра за една минута. Сумата е одлична, но ниту блиску не е од парите кои ги заработи победникот на Саудискиот Куп, во трката на коњи, која остварува најголеми приходи во светот.

Сумата собрана оваа година изнесувала околу 188 милиони евра. Од овој износ, нешто повеќе од 10 милиони му припаднала на побендикот.

Трката траела само три минути, што значи дека побендикот инкасирал 4,6 милиони евра по минута. А, оваа година тоа шебе Панталаса од Јапонија.

Се вчитува...