Ролан Гарос ќе биде боксерско борилиште на ЛОИ

Тенискиот храм Ролан Гарос целосно ја менува својата содржина за нешто повеќе од еден месец.

Ролан Гарос ќе претрпи трансформација како никогаш досега и наместо борби со рекети, ќе гледаме борби со ракавици за бокс.

Гарос ќе биде домаќин на тенисот во првата недела од Олимписките игри, а потоа таму ќе се одржуваат промени на декорот бидејќи ќе биде домаќин и на боксерскиот турнир. Почнувајќи од четвртфиналето, натпреварите ќе се одржуваат на „Филип Шатрие“. За време на Олимпијадата ќе бидат отстранети сите знаци дека е Ролан Гарос. Потоа овде ќе се одржат Параолимписките игри.

Се вчитува...