Светскиот рекордер во маратон го загуби животот на 24 годишна возраст

Светскиот рекордер во маратон, Келвин Киптум и неговиот тренер Жервејс Хакизиман од Руанда го загубија својот живот на патот што ги поврзува Елдорет и Каптагат, потврди и семејството на маратонецот.

Дваесетичетиригодишниот Кениец минатата година на маратонот во Чиакго го постави светскиот рекорд во маратон со неверојатно време од 2:00:35.

Се вчитува...