Најдобрата реклама во историја – „Не можете да го сопрете спортот (нас)“ (ВИДЕО)

Американската компанија за спортска опрема „Најк“ ја направи најдобрата реклама во историјата. Тие заедно со многу спортисти во светот снимија неверојатна реклама како поддршка за сите во тешките времиња во кои се наоѓа светот, поради пандемијата од коронавирусот, која предизвика одложување и откажување на голем број спортски настани. „Најк“ со слоганот „Не можете да го сопрете спортот (нас)“, испрати голема порака, која јавноста ја прифати како веројатно најдобрата која некогаш била испратена преку реклама.

 

Се вчитува...