НФЛ тимот на Вашингтон доби ново име

НФЛ тимот на Вашингтон одлучи да го промени името Редскинс, поради притисоците од јавноста и спонзорите бидејќи бидејќи името е навредливо.

Новото име на клубот од главниот град на САД Вашингтон Фудбол Тим. Голем дел од јавноста е разочарана бидејќи од клубот не се потрудиле за нешто подобро. Меѓу нив е и Леброн Џејмс кој е разочаран од новото име на клубот.

 

Се вчитува...