Василев избра 18 јуниори за ФИБА-челинџерот во Скопје

Селекторот на јуниорската репрезентација на Македонија за играчи до 18 години, Никола Василев, го состави списокот од 18 кошаркари на кои ќе смета во текот на подготовките, но и за време на настапот на ФИБА-челинџер турнирот што ќе се одржи во Скопје.

Василев запиша вкупно осумнаесет имиња, кои од утре ќе ги стартуваат подготовките за летните евро-предизвици. Првиот работен ден на оваа наша јуниорска селекција ќе биде во Маврово.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

Андреј Митревски (КК ТФТ)

Марин Петков (КК Вардар)

Резарт Мемед (Aurora Basket Jesi-Италија)

Амар Хот (КК Феникс 2010)

Теон Богатиновски (КК Феникс 2010)

Филип Наков (KK Подгорица-Црна Гора)

Мирослав Ѓорѓевиќ (NBB New Best Basket-Италија)

Павел Атанасов (КК Баскет КАМ)

Горазд Величковски (КК Работнички)

Карло Блажевски (КК Работнички)

Петар Бошалевски (КК Работнички)

Христијан Настовски (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Димитар Иванов (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Виктор Стојковски (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Никола Василевски (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Милош Јовановиќ (КК Куманово)

Тома Стојановски (КК Гостивар)

Петар Башовски (Шпанска спортска академија-Шпанија)

Селектор: Никола Василев

Се вчитува...