Агенцијата за млади и спорт ја презема организацијата на Охридскиот пливачки маратон

Агенцијата за млади и спорт се огласи по претходните најави за откажување на  Охридски пливачки маратон, истакнувајќи дека заедно со македонската Влада ќе ја презема организацијата на најпрепознатливата домашна спортска манифестација.

„Како традиција, која Охрид и државата ги става во центарот на светската спортска мапа, Агенцијата за млади и спорт, заедно со македонската Влада и сите надлежни институции, нема да дозволат овој познат, реномиран и светски признаен пливачки маратон да прекине и ќе ја преземе организацијата за одржување на маратонот. И годинава, Охридскиот маратон во водите на Охридското езеро ќе ги пречека сите пријавени учесници и ќе продолжи да биде атракција како за вљубениците во спортот, така и за граѓаните на Охрид и за сите туристи кои наменски доаѓаат токму за да го проследат овој голем спортски настан“ – се вели во соопштението од Агенцијата за млади и спорт.

Повеќе детали за одржувањето на Охридскиот маратон, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски ќе соопшти утре, петок, 19 август, која ќе се одржи во 10 часот во просториите на општината Охрид.

Се вчитува...