Американецот Стјуарт го урна рекордот на 100 метри грбно (ВИДЕО)

Американецот Колман Стјуарт го урна светскиот рекорд на 100 метри грбно на 25 метарски базени на Меѓународната пливачка лига во Наполи. Американецот, кој на натпреварувањето е член на Кали Кондорс делницата ја исплива за време од 48,33 секунди што беше за 25 стотинки подобро од досегашниот рекорд на Русинот, Евгени Рилов.

 

Се вчитува...

buy windows 11 pro test ediyorum