Андреј Стојановски со нов младински рекорд на 200 метри градно на Медитеранските игри

Македонскиот пливач Андреј Стојановски не запиша позабележителен резултат во вкупниот пласман на трката на 200 метри градно на Медитеранските игри во Оран, Алжир, но постави нов младински рекорд на Македонија.

Стојановски трката ја исплива со време од 2:22.42 минути, што е време на нов македонски младински рекорд.

Се вчитува...