БК Чаир е лидер по 2. коло во Првата боксерска лига

Боксерскиот клуб Чаир од Скопје е лидер на табелата по одржаните натпревари од 2. коло во Првата македонска боксерска лига.

Организатор на второто коло беше боксерскиот клуб Шкендија но Лимит, беа одржани десет борби во сениорска и во јуниорска конкуренција по кои на табелата лидер е БК Чаир пред БК Алексо Огненоски од Охрид.

РЕЗУЛТАТИ – СЕНИОРИ:
Категорија  56 кг: ОРХАН ШАКИРОВСКИ (ПЕЛИСТЕР 2007) –  ЏАН ДЕМИРОВ  (БАРГАЛА)  3-0
Категорија  64 кг: СУХАМЕД МЕМЕДОВ  (УНИВЕРЗАЛЦИ ) –  ЈАСИН ЉАМА (ЧАИР) 0-2, (Мемедов го предаде мечот)
Категорија  69 кг: АНТОНИО ЧОНЕСКИ (ПЕЛИСТЕР 2007) – АРМЕНД СУЛЕЈМАНИ (ШКЕНДИЈА НО ЛИМИТ) 0-3
Категорија  81 кг: АЛИ АЗЕМИ (ШКЕНДИЈА НО ЛИМИТ) – АРСИМ  ЕТЕМИ  (АЛЕКСО ОГНЕНОВСКИ)  0-2 (Етеми го предаде мечот)

РЕЗУЛТАТИ – ЈУНИОРИ:
56кг  АРДИАН ЏЕМАИЛИ (ЧАИР) –  ЕЛЕС АСАНОВ  (БАРГАЛА)  0-3
60 кг  ЃОШЕ ЃОШОВ (ПИНК ПАНТЕР ТИМ) – БУЈАР САЛИ (ЧАИР)  0-3
64 кг  ЕЛМИ АЛИМИ  (ЧАИР) – РИНОР ТЕФИКИ (ШКЕНДИЈА НО ЛИМИТ )  3-2
69кг  АМЕР КАСАМИ  (ШКУПИ) – РАМОН ЌАЗИМОВ (ПЕЛСИТЕР 2007)  0-3
69кг  ФЕРИТ ХОЏА  (АЛЕКСО ОГНЕНОВСКИ) –  ДИМИТАР ОГНЕНОВСКИ  ( УНИВЕРЗАЛЦИ )  2-0
75 кг АЛЕКСАНДАР РИСТОСКИ  (ШКЕНДИЈА НО ЛИМИТ) – ХУРМЕТ ЈОНУЗОВ (ШКУПИ)   1-2

ТАБЕЛА 
1. ЧАИР СКОПЈЕ  25
2 .АЛЕКСО ОГНЕНОВСКИ ОХРИД 19
3 .ПЕЛИСТЕР 2007 БИТОЛА 19
4 .ШКЕНДИЈА НО ЛИМИТ ТЕТОВО 18
5 .ШКУПИ СКОПЈЕ 17
6 .УНИВЕРЗАЛЦИ СКОПЈЕ 17
7 .БАРГАЛА ШТИП 12
8 .ПИНК ПАНТЕР ТИМ ШТИП 8
9 .БОРЕЦ ВЕЛЕС 6
10. КУМАНОВО 84  -2

Се вчитува...