„Боксерот“ Гигс обвинет за насилство врз жени!

Селекторот на фудбалската репрезентација на Велс и поранешната легенда на Манчестер Јунајтед, Рајан Гигс е обивнет за насилтво над две жени во возраст од 20 до 40 години.

Четириесетиседум годишникот оваа оптужба ја доби по основа на тројца полицајци кои интервенирале на адреса во Салфорд на 1. ноевмри, а станува збор за физичко насилство и телесни повреди.

За Гигс ова не е прва ваква оптужба откако во декември 2017 и ноеври 2020 години се соочи со случаи од ваков вид па му се заканува казна затвор со времетраење од 5 години.

Се вчитува...