Димитријевиќ го објави списокот на кошаркарки за „челинџ“ турнирот во Скопје

Селекторот на женската репрезентација до 20 години, Саша Димитријевиќ го објави списокот на кандидатки за престојниот „челинџ“ турнир кој ќе се одигра во нашиот главен град во периодот помеѓу 13. и 18. јули.

Подготовките на кошаркарките започнуваат на 14. јуни во СРЦ „Кале“.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ

Катерина Поп-Димитриоска (ЖКК Баскет КАМ)

Камелија Игњатова (ЖКК Баскет КАМ)

Сара Максимовска (ЖКК Бадел 1862-Скопје)

Марија Димитријевиќ ЖКК Бадел 1862-Скопје)

Наталија Секуловска (ЖКК Бадел 1862-Скопје)

Јана Јазаџиевска (ЖКК Работнички-Скопје)

Габриела Модева (ЖКК Струга 2009)

Албина Плакај (ЖКК МЗТ Скопје Аеродром)

Тијана Митрева (Италија)

Ивана Кожобашиевска (Италија)

Матеа Николиќ (Италија)

Матеа Атанасовска (Италија)

Елена Тасевска (Италија)

Стефани Костова (Шпанија)

Ана Цветковска (Шпанија)

Теона Поп Стојанова (САД)

Селектор: Саша Димитријевиќ

Се вчитува...