Евгениј Поп Ацев примен во „Куќата на славните“ на маратонското пливање

Еден од најдобрите пливачи во историјата на Македонија, Евгениј Поп Ацев  е избран за член во „Куќата на славните за маратонско пливање“.

„Најголема чест и привилегија е да се биде во ,,Куќата на славните за маратонското пливање”(IMSHOF) во друштво на најголемите имиња во историјата на светското пливање. Посебно сум среќен и горд што правејќи го тоа што најмногу го сакам и пливајќи за Македонија имам придонесено и оставено белег во светот на маратонско пливање. Многу сум благодарен на IMSHOF за номинацијата , изборот и за ова големо признание од ваква голема светска организација. Исто така и на сите што беа дел од мојата пливачка кариера и подржуваа во изминативе 20 години“, напиша Поп Ацев. 

 

Се вчитува...