Македонија У20 делува моќно – Симиќ го објави списокот за Челинџ Купот

Македонската кошаркарска репрезентација до 20 години во јуни ќе учествува на FIBA European Challengers 2021 Купот кој ќе се одржи во периодот помеѓу 20-25 јули. Првиот собир ќе биде одржан на 10. јуни, а подготовките покрај во главниот град ќе се одвиваат и во Маврово.

Селекторот Симиќ ќе има слатки маки да го склопи „вистинскиот“ тим за настап на овој турнир со оглед на повиканите играчи кои оваа сезона блескаа во домашното првенство, а дел од нив забележаа и настапи на интернационална сцена.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ ИГРАЧИ

Лука Савичевиќ (КК МЗТ Скопје Аеродром)

Марко Миловановиќ (Juvi Cremona-Италија)

Павел Данаиловски (Torrelodones – Шпанија)

Андреј Андоновски (КК МЗТ Скопје Уни Банка)

Дарио Митевски (КК МЗТ Уни Банка)

Лејсон Зекири (КК МЗТ Уни Банка)

Виктор Исајловски (КК МЗТ Уни Банка)

Марко Величковски (КК МЗТ Уни Банка)

Богдан Мирковски (Mantova-Италија)

Давид Наумовски (КК Водно санс Партизан)

Јован Цветков (КК Водно санс Партизан

Тодор Златев (КК Еуро Никел 2005)

Љубиша Димитровски (КК Навико Академија ФМП)

Никола Груевски (КК Навико Академија ФМП)

Филип Ѓорѓиев (КК Навико Академија ФМП)

Данаил Иванов (КК Вардар)

Кристијан Столевски (КК Гостивар)

Андреј Јакимовски (САД

Бранко Шуменковски (САД)

Таулант Ибраими (САД)

Селектор: Тони Симиќ

 

Се вчитува...