Мекгрегор: Активирајте ја армијата, луѓето не седат дома

Поранешниот УФЦ шампион, Конор Мекгрегор бара ирската армија да и помогне на полицијата во спроведувањто со јавноста во борбата против коронавирусот. Тој бара и аеродромите ов Ирска да бидат затворени веднаш. Ирска дури во петокот побара од нејзините граѓани да остана две недели дома со исклучок на оние кои имаат работни обврски.

„Ја повикувам Владата да ја активира војската. Војската беше споменувана како можност да им помогне на 15-те илјади полицајци, ако е потребно. Епа, потребно е“ – вели Мекгрегор.

 

 

 

 

Се вчитува...