Младинските фудбалски школи бараат помош – состанок со ФФМ и со Агенцијата за млади и спорт

Глобалната криза го погоди спортот во целиот свет, а не ја одмина ниту Македонија. Спортистите добија помош од Владата со мерките за санирање на штетите во економијата, но остана празнина во младинските школи. Дел од нив во заедничко соопштение бараат итен состанок со ФФМ и со Агенцијата за млади и спорт, да се разгледа состојбата и да се помогне, затоа што неизвесна е судбината на повеќе од 6.000 дечиња кои тренираат фудбал.

 

Се вчитува...