Репрезентативците денеска се сретнаа со генералниот секретар на кошаркарската федерација на Македонија, Владимир Георгиевски, спортскиот директор Тодор Гечевски, како и директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски.

Раководството на КФСМ ја поздрави одличната игра на јуниорите кои стигнаа до полуфиналната фаза на шампионатот во Орадеа.

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, го потенцира и ненадминливиот труд на репрезентативците и на целиот стручен штаб за запишаниот успех на првенството.