МТКФ успешно организираше семинар и турнир „Неа Флогита 2019“

Во организација на МТКФ во Неа Флогита, Грција се одржа јубилејниот 51. Летен карате семинар и турнир “Неа Флогита 2019“. На семинарот учествуваа вкупно 65 каратисти од неколку карате клубови од Македонија, Грција и Србија. Семинарот го водеа Шихан Венцислав Недев 9 дан, Сенсеи Дејан Недев 6 дан, Сенсеи Аљоша Недев 6 дан и Сенсеи Јадранка Недева 5 дан.

Тренинзите се одвиваа два пати дневно сабајле и напладне на плажа. На семинарот се одржа и првиот циклус на подготовки на членовите на државната репрезентација која до крајот на оваа година ќе настапи на Светскиот фудокан Куп од 1 .до 3. ноември 2019 во Штудгарт, Германија и од 2 до 8 декември 2019 година ќе
настапат на 20от. ИТКФ Светски Шампионат во традиционално карате во Куритиба, Барзил.

На крај од семинарот се одржа полагање за ученички и мајсторски појаси како и традиционалниот карате турнир *Неа Флогита 2019*.

РЕЗУЛТАТИ:
СЕНИОРКИ-ЈУНИОРКИ
КАТИ                                                        КОГО-КУМИТЕ
1. МИЛА САЗДОВА                                   1. МИЛА САЗДОВА
2.АНТОНИЈА БЕЛАЗЕЛКОСКА           2. АНТОНИЈА БЕЛАЗЕЛКОСКА
3. БЕРТА МИЛЕВСКА                              3. БЕРТА МИЛЕВСКА
3.ЈАНА МИЛЕВСКА                                 3. ЈАНА МИЛЕВСКА

КАДЕТИ 14-15Г.

КАТИ                                                        КОГО – КУМИТЕ
1.ДИМИТРИ ВЛАХО                                1. МАКСИМИЛИЈАН ГЛИГОРОВ
2. ВЕДРАН АНДОНОВСКИ                    2. ВЕДРАН АНДОНОВСКИ
3. ДАМЈАН ДОНЕВ                                   3. ДИМИТРИ ВЛАХО
3. МАКСИМИЛИЈАН ГЛИГОРОВ       3. ДАМЈАН ТАНЕВСКИ

ДЕЦА 12-13Г. 

КАТИ                                                           ЏИУ ИПОН КУМИТЕ

1.МИЛА МЛАДЕНОВСКА                      1. МИЛА МЛАДЕНОВСКА
2.КАТАРИНА ДРОБНИЌ                       2. САШКА БОРИЗОВСКА
3.САШКА БОРИЗОВСКА                       3. КАТАРИНА ДРОБНИЌ

ДЕЦА 10-11Г.
КАТИ                                                            ЏИУ ИПОН КУМИТЕ
1.ИВАН ТРПКОВСКИ                               1. ИВАН ТРПКОВСКИ
2.ВИКТОР ШИМАНОВСКИ                   2. СЛОБОДАН КОСТОВ
3.СЛОБОДАН КОСТОВ                            3. ВИКТОР ШИМАНОВСКИ

ДЕЦА 8-9Г.
КАТИ                                                            ЏИУ ИПОН КУМИТЕ
1.МАТЕЈ МАНГРАОВСКИ                       1.МАТЕЈ МАНГРАОВСКИ
2.БОРЈАН СИНАДИНОВСКИ               2.БОРЈАН СИНАДИНОВСКИ
3.ПЕТАР БОЦЕВСКИ                               3.ПЕТАР БОЦЕВСКИ

ДЕЦА 5-7Г.
КАТИ                                                             ЏИУ ИПОН КУМИТЕ
1.КАМЕЛИЈА НЕДЕВ                                1.КАМЕЛИЈА НЕДЕВ
2.АНГЕЛА БЛАГОЕВ                                 2.ФИЛИП НЕДЕВ
3.ФИЛИП НЕДЕВ                                       3.АНГЕЛА БЛАГОЕВ

РЕЗУЛТАТИ ОД ПОЛАГАЊЕ ЗА ПОЈАСИ:
МИЛА САЗДОВА – ЦРН ПОЈАС 3 ДАН; БЕРТА МИЛЕВСКА – ЦРН ПОЈАС 3 ДАН, ДАМЈАН ТАНЕВСКИ – ЦРН ПОЈАС 2 ДАН, МАКСИМИЛИЈАН ГЛИГОРОВ – ЦРН ПОЈАС 2 ДАН, БОРЈАН СИНАДИНОВСКИ – ЦРН ПОЈАС 1 ДАН, ИСКРА АЛЕКСОВСКА – ЦРН ПОЈАС 1 ДАН, ДАМЈАН ДОВЕН – ЦРН ПОЈАС 1 ДАН, МАРИЈА ГУШКОВА И ДИМИТРИ ВЛАХО 1 КЈУ-ТРЕТ КАФЕАВ ПОЈАС И КАМЕЛИЈА НЕДЕВ И АНГЕЛА БЛАГОЕВ 2 КЈУ-ВТОР КАФЕАВ ПОЈАС.

Се вчитува...