На три дена до крајот на ЗОИ: Германија и Норвешка по 13 златни медали!

На три дена до крајот на Зимските олимписки игри во Пјонгчанг, Норвешка и Германија се двете водечки нации според бројот на освоени медали.

По вчерашниот ден, двете земји се изедначија по бројот на златни одликувања иако Норвежаните се на врвот бидејќи имаат многу повеќе сребрени односно бронзени. Норвешка е прва со вкупно 35 медали, додека Германците имаат вкупно 25 одликувања.

На третото место е Канада со 27 медали од кои 10 златни, а понатаму следат САД и Холандија.

ТАБЕЛА НА МЕДАЛИ НА ЗОИ 2018…

Се вчитува...