Никола Василев, нов селектор на младинците

Управниот Одбор на Македонската Кошаркарска Федерација на денешната седница го официјализираше и изборот на селектори за младинските репрезентации за овогодинешните настапи на бројните натпреварувања.

Никола Василев, кој се вбројува меѓу најталентираните македонски тренери, ќе добие шанса како селектор на младинската репрезентација, имајќи го за помошник Дарко Радуловиќ од Вардар, а за ментор Будимир Јоловиќ.

Ова е списокот на сите стручни штабови во националните тимови, верификувани на денешната седница на УО на МКФ.

Репрезентација до 14 години (ЖЕНИ)
Селектор:  Жаклина Стојановска
Помошник тренер: Христијан Шуменкоски
Ментор: Кире Атанасовски

Репрезентација до 16 години (ЖЕНИ)
Селектор: Стојна Вангеловска
Помошник тренер: Енвер Мифтари
Ментор: Горјан Стојановски

Репрезентација до 14 години (МАЖИ)
Селектор:  Благоја Кечовски
Помошник тренер: Никола Данев / Андреја Апосполски Лечиќ
Ментор: Сашо Лазаров

Репрезентација до 15 години (МАЖИ)
Селектор:  Денис Дервишевиќ
Помошник тренер: Марјан Ѓуров
Ментор: Николче Божиновски

Репрезентација до 16 години (МАЖИ)
Селектор: Александар Јованчев
Помошник тренер:  Мартин Атанасовски
Ментор: Бранко Андриевски

Репрезентација до 18 години (МАЖИ)
Селектор:  Панче Милевски
Помошник тренер: Ангел Љутков
Ментор: Ѓорѓи Кочов

Репрезентација до 20 години (МАЖИ)
Селектор:  Никола Василев
Помошник тренер: Дарко Радуловиќ
Ментор: Будимир Јоловиќ

Се вчитува...