Одржан семинар и куп „Неа Флогита 2024“ во организација на МТКФ

Изминатиов период, од 17. до 22. јуни во Неа Флогита, Грција се одржа Балканскиот летен карате семинар и Куп „Неа Флогита 2024“.

Во рамките на семинарот во организација на Македонската традиционална карате федерација, беше одржан и Балканскиот куп во категориите за деца, кадети и јуниори.

За мајсторски црни појаси од 1 дан положија: Ива Ромевска, Срна Вапски, Ива Спасеновска, Дамјан Денковски, Теодор Трпков, Дамјан Раевски, Александар Зафировски и Георги Кокорманов.

Се вчитува...