Помош од Владата: Минимална плата за спортистите во Македонија

Македонските спортисти ќе добијат финансиска помош од Владата на РСМ, во висина од минимална плата од 14.500 денари за месеците април и мај.

Ова е одлуката што на денешната прес-конференција ја објави Премиерот Оливер Спасовски, како дел од економските мерки за намалување на ударот што кризата со коронавирусот го има врз економијата во државата.

За сите спортски работници и спортисти вработени во спортските колективи, Владата ќе обезбеди минимална плата од 14.500 денари за месеците април и мај“, изјави Спасовски.

Се вчитува...