Шабан Трстена ги додели „Златните олимписки оскари“ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Олимпискот првак, Шабан Трстена и годинава ја продолжи традицијата да им оддава признанија на истакнати новинари од областа на спортот како и на спортски работници. Лауреати за 2020 година се долгодишниот уредник на весникот „Нова Македонија“, Миодраг Мицковиќ, Нефаил Спахиу кој како уредик во весникот „Флака“ ја следел кариерата на Трстена, познатиот ТВ коментарот Златко Калински, Фоти Ѓатовски, поранешен сојузен селектор и тренер на боречката репрезентација во слободен стил и Џелал Зеќири.

 

 

Се вчитува...