Шампион и Гладијатор најуспешни клубови на Првото национално кик-бокс првенство (ФОТО)

Изминатиов викенд во спортската сала на А1 Арената „Борис Трајковски“ во Скопје – голема сала, во организација на Кикбокс Маитаи федерација на Македонија (КМФМ) се одржа Првото национално кик бокс првенство за 2020 година за сите возрасни категории (татами – кик лајт, ринг– лоу кик и К1).

На првенството, кое мина во одлична организација на КМФМ, учествуваа 205 натпреварувачи од вкупно 24 кикбокс клубови од целата држава. Во рамките на првенството се одржа и подготвителен судиски семинар за судиите на татами и ринг и тренерски семинар.

Реализацијата на овој масовен натпревар беше потпомогната од страна на Агенцијата за млади и спорт на РМ, од Карате федерацијата на Македонија, како и неколку домашни компании од приватниот сектор.

За најуспешен кикбокс клуб е прогласен КБК Шампион од Скопје со освоени вкупно 33 медали. Втор по успех клуб е КБК Гладијатор од Скопје со освоени 15 медали.

 

РЕЗУЛТАТИ
РИНГ
Лоу кик – 51 пом. Јуниори
1. Петар Неделковски – Максам – Прилеп
Лоу кик – 56 сениори жени
1. Андреа Костовска – Шампион – Скопје
Лоу кик -60 помлади јуниори
1. Љуан Муртезани – Будо – Велес
К1 -60 постари јуниори мажи
1. Марко Тодоров – Шампион – Скопје
К1 -60 постари јуниори жени
1.Милена Стојановска Патриот спорт – К.Паланка
Лоу кик – 60 сениори жени
1.Цецилија Велковска Шампион – Скопје
2.Марија Кичевска Работнички Адора – Скопје
К1 – 60 сениори
1. Даниел Митров – Аждер – Гевгелија
К1 +60 помлади јуниори жени
1. Миа Тодорова – Шампион Скопје
К1 – 63 сениори
1.Марио Цветковски Прокик фемили – Скопје
2.Медин Амети Наско тим – Скопје
3.Ване Митев Аждер – Гевгелија
Лоу кик – 63 пом. Јуниори
1.Марко Горневски Гладијатор – Скопје
Лоу кик -63,5 постари јуниори
1. Ерен Есадовски – Тим Зоран – Струмица
Лоу кик -67 помлади јуниори
1.Марко Атанасовски Викинг – Скопје
2.Марко Андонов Тим Зоран – Струмица
3.Милан Милошевиќ Будо – Кавадарци
3.Панче Витанов Тим Зоран – Струмица
К1 – 67 пос. Јуниори
1.Мирко Василев Комбат – Радовиш
2.Андреј Филипов Енерџи – Битола
К1 – 67 сениори
1. Дарко најдов – Гладијатор – Скопје
К1 – 70 сениори жени
1. Михаела Миова – Гладијатор – Скопје
К1 +70 пос. Јуниори жени
1. Викторија Ивановска – Фајт тим – Скопје
К1 + 70 сениори жени
1. Анисија Павловска – Гладијатор – Скопје
Лоу кик -71 постари јуниори
1. Амар Дрпљанин – Горила – Скопје
Лоу кик -75 помлади јуниори
1. Дамјан Зафиров – Шампион – Скопје
Лоу кик – 75 пос јуниори
1.Кирил Јакимовски Патриот спорт – К.Паланка
2.Петар Миновски Шампион – Скопје
Лоу кик – 71 сениори
1.Александар Глушкин Фајт – тим – Скопје
2.Кристијан Настевски Работнички Адора – Скопје
К1 – 71 сениори
1. Златко Стоименов – Горила – Скопје
К1- 81 помлади јуниори
1. Никола Малденовски – Гладијатор – Скопје
Лоу кик – 81 пос јуниори
1.Далибор Глигоров Шампион – Скопје
2.Амер Плакич Будо – Велес
3.Ханан Колашинац Дино – Скопје
Лоу кик – 81 – сениори
1. Али Елвир – Шампион – Скопје
Лоу кик +81 пом јуниори
1.Петар Велковски Шампион – Скопје
2.Данило Делетич Гладијатор – Скопје
Лоу кик – 86 пос јуниори
1.Енсар Исеини Шампион – Скопје
2.Златко Пензов Будо – Велес
К1 – 86 сениори
1. Никола Бубевски – Енерџи – Битола
К1 – 91 сениори
1.Димитар Ѓоргиев Работнички Адора – Скопје
2.Ивица Цветановски Прокик фемили – Скопје
Лоу кик – 91 пос јуниори
1.Милан Митревски Горила- Скопје
2.Филип Мицевски Тим Зоран – Струмица
К1 +91 сениори
1.Стефан Михајловски Прокик фемили – Скопје
2.Филип Смилковски Шампион – Скопје
Лоу кик +91 сениори
1.Стефан Михајловски Прокик фемили – Скопје

ТАТАМИ
Кик Лајт
-20 деца 6 до7 год
1. Екрем Латифи – Тетово – Тетово
-24 деца 6 до7 год
1. Фати Беџети – Тетово – Тетово
-28 деца 6 до7 год
1.Александар Арсов Тим Зоран – Струмица
2.Стефан Кипријановски Шампион – Скопје
+28 деца 6 до7 год
1. Адис Камберовски – Шампион – Скопје
-28 Деца 8 до 9 год
1.Матеј Смилевски Максам – Прилеп
2.Ристе Чавков Тим Зоран – Струмица
-28 Деца 8 до 9 год жени
1. Ана Стојанова – Тим Зоран – Струмица
-28 пом кадети мажи
1.Јован Митев Лидер – Виница
2.Давид Цветановски Самурај – Битола
-28 пом кадети жени
1. Јана Митева – Лидер – Виница
-32 деца 8 до 9 год
1. Ендрит Бајрами – Наско тим – Скопје
-37 деца 8 до 9 год
1.Драган Пандев Тим Зоран – Струмица
2.Јован Данилов Гладијатор – Штип
3.Макс Спасовски Предатор – Куманово
+37 деца 8 до 9 год
1. Омер Алихи – Тетово – Тетово
-32 пом кадети мажи
1.Иван Кукуновски Шампион – Скопје
2.Благој Трајков Будо – Кавадарци
-32 пом кадети жени
1. Калија Ѓорѓиевска – Наско тим – Скопје
-37 пом кадети мажи
1.Туркер Исмаил Шампион – Скопје
2.Андреј Смилевски Максам – Прилеп
3.Митко Секулов Тим Зоран – Струмица
-37 пом кадети жени
1. Мила Живковиќ – Прокик фемили – Скопје
-42 пом кадети мажи
1.Марко Тодоров Работнички Адора – Скопје
2.Јане Постолов Лидер – Виница
-42 пом кадети жени
1. Мањола Јашари – Предатор – Куманово
-47 пом кадети мажи
1.Јани Постолов Тим Зоран – Струмица
2.Ѓуро Томиќ Работнички Адора – Скопје
3.Јован Чавков Тим Зоран – Струмица
3.Андреј Трајков Тим Зоран – Струмица
-47 пом кадети жени
1. Јована Трајчевска Енерџи – Битола
2. Илијана Најдовска Енерџи – Битола
+47 помлади кадети мажи
1.Бранко Пандев Тим Зоран – Струмица
2.Александар Делиовски Тим Зоран – Струмица
3.Рафет Кадри Тетово – Тетово
3.Леон Митков Работнички Адора – Скопје
+47 пом кадети жени
1.Ања Пандилов Фајт тим – Скопје
2.Ева Димитровска Самурај- Битола
-47 постари кадети мажи
1.Силвио Мировски Гладијатор – Скопје
2.Дамјан Стојчевски Прокик фемили – Скопје
3.Леонит Мемеди Тетово – Тетово
-57 постар кадети мажи
1.Петар Тасевски Патриот спорт – К.Паланка
2.Христијан Захарчев Будо – Кавадарци
3.Димитар Камчев Будо – Кавадарци
3.Матеј Арчелиев Гладијатор – Скопје
-57 сениори мажи
1. Давор Кузмановски – Предатор – Куманово
-63 пос кадети мажи
1.Горјан Ристовски Гладијатор – Скопје
2.Љупчо Бошевски Самурај – Битола
3.Никола Ѓоргиевски Патриот спорт – К.Паланка
3.Љуан Муртезани Будо – Велес
+65 кадети жени
1.Ива Петрова Гладијатор – Штип
2.Дајана Блажева Будо – Кавадарци
-42 пос кадети мажи
1.Фериз Азири Наско тим – Скопје
2.Теодор Димов Гладијатор – Скопје
3.Давид Вемиќ Шампион – Скопје
-52 пост кадети мажи
1.Филип Велинов Лидер – Виница
2.Дамјан Станојевски Патриот спорт – К.Паланка
3.Јасмин Адем Шампион – Скопје
-50 јуниори жени
1.Леа Бошевска Самурај – Битола
2.Олгица Орешковска Будо – Кавадарци
-50 пос кадети жени
1.Јадранка Темелкова Гладијатор – Неготино
2.Благица Ристовска Гладијатор – Штип
-50 сениори жени
1. Слободанка Стефановска – Гладијатор – Штип
-55 јуниори жени
1.Фиона Абди Наско тим – Скопје
2.Сара Кадриа Шампион – Скопје
3.Ана Несторовска Енерџи – Битола
-55 постари кадети жени
1.Мија Стејровска Прокик фемили – Скопје
-55 сениори жени
1. Андреа Костовска – Шампион – Скопје
-57 јуниори мажи
1. Дино Пеливановски Максам – Прилеп
2. Трајче Илиев Будо – Кавадарци
-60 јуниори жени
1.Милена Стојановска Патриот спорт – К.Паланка
2.Ана Вукашиновиќ Тим Зоран – Струмица
3.Владанка Бојкова Гладијатор – Неготино
-60 постари кадети жени
1.Ана Марија Наумовска Енерџи – Битола
2.Ивона Кичевска Енерџи – Битола
-69 пост кадети мажи
1.Марио Пеливановски Максам – Прилеп
2.Филип Николовски Каавадарци – Кавадарци
3.Лука Јачев Гладијатор – Скопје
3.Иле Леков Лидер – Виница
-60 сениори жени
1.Мимоза Стаменковска Шампион – Скопје
2.Марија Кичевска Работнички Адора – Скопје
-65 сениори жени
1.Цицилија Велковска Шампион – Скопје
2.Сара Хаџиевска Наско тим – Скопје
-63 јуниори мажи
1.Марко Горневски Гладијатор – Скопје
2.Синиша Милошевиќ Будо – Кавадарци
3.Александар Лазаровски Будо – Кавадарци
3.Баже Стојанов Будо – Кавадарци
-63 сениори мажи
1.Филип Ризов Кавадарци – Кавадарци
2. Андреј Благоевски Предатор – Куманово
-65 јуниори жени
1.Марија Јанева Гладијатор – Неготино
2.Миа Тодорова Шампион – Скопје
-70 сениори жени
1. Михаела Миова – Гладијатор – Скопје
+70 јуниори жени
1. Ана Илиевска – Предатор – Куманово
+70 сениори жени
1. Анисија Павловска – Гладијатор – Скопје
-79 сениори мажи
1.Славче Арсов Гладијатор – Штип
2.Томислав Павловски Шампион – Скопје
-69 јуниори мажи
1.Симеон Сталевски Максам – Прилеп
2.Милан Милошевиќ Будо – Кавадарци
3.Бенат Бекташи Шампион – Скопје
3.Јован Павловски Енерџи – Битола
-69 сениори мажи
1.Мартин Живковски Работнички Адора – Скопје
2.Теодор Стојковски Патриот спорт – К.Паланка
3.Ласко Гелов Кавадарци – Кавадарци
3.Кристијан Богдановски Шампион – Скопје
+69 пос кадети мажи
1.Серџио Узеир Шампион – Скопје
2.Нелсон Узеир Шампион – Скопје
3.Кристијан Јовановиќ Будо – Велес
3.Стефан Јовчевски Предатор – Куманово
-74 јуниори мажи
1.Петар Миоски Шампион – Скопје
2.Ајкут Арифоф Будо – Велес
3.Леонид Захариев Лидер – Виница
3.Кирил Јакимовски Патриот спорт – К.Паланка
-74 сениори мажи
1. Даниел Наневски – Шампион – Скопје
-79 јуниори мажи
1.Филип Ѓоргиевски – Работнички Адора – Скопје
2.Бојан Митровски Гладијатор – Скопје
3.Аркан Мустафов Кавадарци – Кавадарци
3.Антонио Митревски Максам – Прилеп
-84 јуниори мажи
1. Давид Тасевски – Предатор – Куманово
84 сениори мажи
1.Димитар Атанасовски Прокик фемили – Скопје
2.Али Елвир Шампион – Скопје
3.Дарко Кузмановски Горила – Скопје
-89 јуниори мажи
1.Виктор Вељановски Горила – Скопје
-89 сениори мажи
1. Алек Златанов Шампион – Скопје
2.Наим Самиу Тетово – Тетово
3.Антонио Божоновски Горила – Скопје
94 сениори мажи
1.Ивица Цветановски Прокик фемили – Скопје
2.Никола Никпловски Работнички Адора – Скопје
+94 јуниори мажи
1.Кадир Ајдари Шампион – Скопје
2.Дамјан Каскаревски Работнички Адора – Скопје
3.Никола Нацев Гладијатор – Штип

Се вчитува...