„Ракометната Федерација на Македонија ја информира јавноста дека Македонската куќа на ракометот и г. Симе Симовски, на 22 април 2021 г., взаемно се спогодија да ја прекинат соработката за ангажманот на женските национални селекции. Ракометната Федерација на Македонија упатува благодарност за досегашниот ангажман на г. Симе Симовски кој ја извршуваше оваа функција непречено во периодот септември 2015 – април 2021 година. Управниот Одбор на РФМ во периодот кој следи ќе назначи нов вршител на функцијата Селектор на женските национални селекции“, објави РФМ.

Главен фаворит за нов селектор на ракометарките Марјан Колев, македонски стратег кој во последните години со успех работи во Франција. Тој моментно е шеф на стручниот штаб на францускиот клуб Ница, каде би останал да работи паралелно со ангажманот во македонскиот национален тим.