УЕФА ја изрече казната: ФФМ ќе плати 10.000 евра за кршење Ковид протоколи

Фудбалската федерација на Македонија ќе мора да плати казна од 10.000 евра поради прекршување на ковид-протоколите на репрезентацијата на Европското првенство. Детални информации не се откриени на јавноста, само во текстот е наведено дека имало „лошо однесување и кршење на кодексот“.

ФФМ ќе мора да ја плати казната во рок од 90 дена почнувајќи од 10. јули.

Се вчитува...