Второ издание на боксерскиот турнир „Мирослав Петровиќ“

Боксерскиот клуб Куманово – 84 од истоимениот град под покровителство на градоначалникот и Советот на општина Куманово и Боксерската Федерација на Македонија го организираше вториот по ред меѓународен боксерски турнир во чест на големата боксерска тренерска легенда Мирослав Петровиќ. На турнирот учествуваа тимови од цела Македонија, Бугарија, Србија и Косово.

Во чест на бардот на боксот гости на турнирот беа 10- те најпознати боксерски имиња од поранешните југословенски простори, поранешни олимписки, светски и европски шампиони . Се помина во најдобар ред и одлична организација од страна на домаќинот, а на крајот од турнирот беа прогласени најдобрите од страна на жирито составено од познати боксерски асови.

НАЈДОБАР БОКСЕР – Орхан Јашаров – БК Куманово 84

НАЈДОБАР МАК.БОКСЕР – Еди Насуфи БК Синди

НАЈБОРБЕН ПАР – Арсим Етеми и Ремзо Мустафич

НАЈДОБАР СТРАНЕЦ – Бисенте Фернандес БК Сомбор

НАЈДОБАР ТЕХНИЧАР – Шпетим Ајредини БК Хасан Бег

НАЈМЛАД УЧЕСНИК – Фурхан Јашаров – БК Куманово 84

НАЈПЕРСПЕКТИВЕН БОКСЕР – Влатко Василевски – БК Баргала .

НАЈДОБАР СУДИЈА – Радмила Симевска

НАЈДОБАР ТРЕНЕР – Ѓорѓи Шамулев БК Пирин ,Бугарија

Се вчитува...