Чеферин: Срамота е како изгледа стадионот на Динамо Загреб

Претседателот на Европската фудбалска федерација (УЕФА), Александар Чеферин изјави дека стадионот на Динамо Загреб „Максимир“ е срамотен.

Тој вели дека вистинско чудо е какви резултати прави хрватскиот шампон играјќи на стадион како што е тој во главниот град на Хрватска.

„Стадионот е срамотен, посебно кога е затворена една трибина. Чудо е какви резултати имаат со таков стадион. На сите фудбалски стадиони им даваме пари за инфраструктура. Навистина катастрофално е како изгледа максимир“, изјави Чеферин. 

Се вчитува...