Дејан Недев беше дел од европскиот ЈКА карате семинар во Англија

Најдобриот македонски каратист Дејан Недев изминативе денови беше дел од европскиот ЈКА карате семинар во Кравли, Англија на кој учествуваа повеќе од 500 каратисти од цела Европа

Семинарот го водеа едни од најдобрите светски карате инструктори од Јапонија, Сенсеи Охта, Имура, Кобајаши и Шима Сенсеи светски шампион во кумите-борба. Недев, како што информира од Англија, се враќа со најнови знаења, големи импресии од овој карате семинар.

Следен семинар кој го очекува Недев е семинарот со Сенсеи Нака во Берлин од 19. до 21. мај. Европскиот шампионат во традиционално карате ќе со одржи од 20. до 22. септември во Белград, Србија.

Се вчитува...