Дејан Недев по 25-ти пат по ред најдобар каратист според МТКФ (ФОТО)

Врз основа на постигнатите врвни спортски резултати во 2021 година, Управниот одбор на МТКФ на последната седница донесе одлука за наградување на најдобрите македонски каратисти за 2021 година.

На пригодна свеченост беа прогласени најдобрите каратисти согласно изборот на Македонската федерација за традиционално карате.

НАЈДОБРИТЕ МАКЕДОНСКИ КАРАТИСТИ ЗА 2021 ПРОГЛАСЕНИ ОД МТКФ

СЕНИОРИ:

 1. ДЕЈАН НЕДЕВ-НАЈДОБАР КАРАТИСТ ЗА 2021 ГОДИНА

ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ВО КАТИ-ПОЕДИНЕЧНО ЕШ ВО БЕЛГРАД СРБИЈА;

ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ВО КАТИ-ПОЕДИНЕЧНО НА ЕКВО КАТОВИЦЕ ПОЛСКА;

 1. СПАСЕ СТОЈАНОВ- ВТОР НАЈДОБАР КАРАТИСТ ЗА 2021 ГОДИНА

ДРЖАВЕН ШАМПИОН ВО КАТИ

СЕНИОРКИ:

 1. ЈАДРАНКА НЕДЕВАНАЈДОБРА КАРАТИСТКАЗА 2021 ГОДИНА

ЕВРОПСКИ ШАМПИОН ВО 4 ДИСЦИПЛИНИ КАТИ, КОГО-КУМИТЕ, ФУКУГО И КАТА ТИМ НА ЕШ ВО БЕЛГРАД СРБИЈА 2021

 1. ЕМИЛИЈА ЈАНЧЕВСКА– ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ И ПРВО МЕСТО ВО КАТА ТИМ НА ЕШ ВО БЕЛГРАД СРБИЈА

НАГРАДЕНИ ФУНКЦИОНЕРИ ЗА ПРИДОНЕС ВО РАЗВОЈОТ НА МТКФ И КАРАТЕ СПОРТОТ ВО РМ:

Д-Р ВЕНКО ФИЛИПЧЕ – МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО

НАУМЧЕ МОЈСОВСКИ – ДИРЕКТОР НА АМС

ДАНИЕЛ ДИМЕВСКИ – ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МОК

ТРЕНЕР НА ГОДИНАТА

Д-Р АЉОША НЕДЕВ

НАЈДОБРИ МЛАДИНЦИ 2021:

 1. МАКСИМИЛИЈАН ГЛИГОРОВ – ПЕТТО МЕСТО ВО ФУКУГО НА ЕШ ВО БЕЛГРАД СРБИЈА, ТРЕТО МЕСТО ВО КАТИ И КОГО -КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ
 2. ДИМИТРИ ВЛАХО – ТРЕТО МЕСТО ВО КАТИ И КОГО -КУМИТЕ  НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ И ПРВО МЕСТО ВО КАТИ И КОГО-КУМИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР НЕА ФЛОГИТА 2021 ГРЦИЈА

НАЈДОБРИ МЛАДИНКИ 2021:

 1. МИЛА САЗДОВА –ДРЖАВЕН ШАМПИОН ВО КАТИ И КОГО-КУМИТЕ ПОБЕДНИК НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВАЛОНА 2021
 2. БЕРТА МИЛЕВСКА – ТРЕТО МЕСТО ВО КАТИ И КОГО КУМИТЕ НА ДРЖАВНИОТ ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕ
 3. ЈАНА МИЛЕВСКА– ТРЕТО МЕСТО ВО КАТИ И КОГО КУМИТЕ НА ДРЖАВНИОТ ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕ

СУДИИ НА ГОДИНАТА:

РИСТО САКАЛИЕВ  

САШО СПАСОВСКИ

НАЈДОБРИ ЈУНИОРКИ 2021:

 1. АНТОНИЈА БЕЛАЗЕЛКОСКАВТОРО МЕСТО ВО ФУКУГО НА ЕШ ВО БЕЛГРАД СРБИЈА, ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ И КОГО -КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ПРВО МЕСТО НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО НЕА ФЛОГИТА-ГРЦИЈА 2021
 2. АЛЕКСАНДРА СТОЈАНОВСКА – ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ
 3. МАРИЈА ГУШКОВА– 2 МЕСТО ВО КАТИ И КОГО КУМИТЕНА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО НЕА ФЛОГИТА-ГРЦИЈА 2021

НАЈДОБРИ ЈУНИОРИ 2021:

 1. МАКСИМ ИЛИЕВ –ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ
 2. ИВАН ПИНЕВСКИ – ПРВО МЕСТО ВО КАТИ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ И ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ И КОГО-КУМИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ КУП ВО НЕА ФЛОГИТА, ГРЦИЈА
 3. МИХАИЛ ГЕРАСИМОСКИ– ТРЕТО МЕСТО ВО КАТИ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ И ТРЕТО МЕСТО ВО КАТИ И КОГО-КУМИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ КУП ВО НЕА ФЛОГИТА, ГРЦИЈА

НАЈДОБРИ – КАДЕТКИ 14-15 ГОД.

 1. MИЛА МЛАДЕНОВСКА-СРЕБРЕН МЕДАЛ ВО КОГО КУМИТЕ НА ЕК ВО БЕЛГРАД, ДРЖАВЕН ШАМПИОН ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕПРВО И ВТОРО МЕСТО НА МЕЃУНАРОДНИТЕ ТУРНИРИ ВО НЕА ФЛОГИТА-ГРЦИЈА И ВАЛОНА АЛБАНИЈА2021
 2. АНГЕЛИНА СИМИЏИОСКА- ПРВО И ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕ

НАЈДОБРИ – КАДЕТИ 14-15 ГОД.

 1. ИВАН ТРПКОВСКИ-ПРВО И ВТОРО МЕСТО НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО ВАЛОНА АЛБАНИЈА2021
 2. КОНСТАНТИН ИОАННУ- ПРВО И ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕ И И ВТОРО МЕСТО НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО ВАЛОНА АЛБАНИЈА2021
 3. РИСТЕ ТОДОРОВ ПРВО И ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕ

НАЈДОБРИ – КАРАТИСТИ – ДЕЦА 12-13 ГОД.(МОМЧИЊА)

 1. МАТЕЈ МАНГАРОВСКИ-СРЕБРЕН МЕДАЛ ВО КИХОН КУМИТЕ НА ЕК ВО БЕЛГРАД, ДРЖАВЕН ШАМПИОН ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕПОБЕДНИК НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО НЕА ФЛОГИТА-ГРЦИЈА 2021
 2. БОРЈАН СИНАДИНОВСКИ- ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕВТОРО МЕСТО НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО НЕА ФЛОГИТА-ГРЦИЈА И ВАЛОНА- АЛБАНИЈА 2021
 3. ФИЛИП ПАСКОВ- ПРВО И ТРЕТО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕ

НАЈДОБРИ – КАРАТИСТИ – ДЕЦА 12-13 ГОД.(ДЕВОЈЧИЊА)

 1. МАРТА ДИМКОВСКА-ДРЖАВЕН ШАМПИОН ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ, И ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ И КИХОН КУМИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО НЕА ФЛОГИТА-ГРЦИЈА 2021
 2. ИЗАБЕЛА ПРЕНКОВСКА- ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕИ ТРЕТО МЕСТО ВО КАТИ И КИХОН КУМИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО НЕА ФЛОГИТА-ГРЦИЈА 2021

НАЈДОБРИ – КАРАТИСТИ – ДЕЦА 9-11 ГОД.(МОМЧИЊА)

 1. ЛУКА КРСТЕВСКИ-ДРЖАВЕН ШАМПИОН ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ
 2. ДАМЈАН ТРАЈКОВСКИ- ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕ
 3. ТОМИ РИСТОВ- ТРЕТО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕ

НАЈДОБРИ – КАРАТИСТИ – ДЕЦА 9-11 ГОД.(ДЕВОЈЧИЊА)

 1. КАМЕЛИЈА НЕДЕВ– СРЕБРЕН МЕДАЛ ВО КАТИ НА ЕШ ВО КАТОВИЦЕ ПОЛСКА, СРЕБРЕН И БРОНЗЕН МЕДАЛ ВО КАТИ И КИХОН КУМИТЕ НА ЕК ВО БЕЛГРАД, ДРЖАВЕН ШАМПИОН ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ, ПОБЕДНИК НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО НЕА ФЛОГИТА-ГРЦИЈА 2021
 2. СОФИЈА ЈАРЧЕВСКА- ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕ, ТРЕТО МЕСТО ВО КИХОН НА ЕК ВО БЕЛГРАД 2021
 3. ИВА ДИМКОВСКА- ТРЕТО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА ДРЖАВЕН ШАМПИОНАТ ВО СКОПЈЕ 2021

НАЈДОБРИ – КАРАТИСТИ – ДЕЦА 6-8 ГОД.(МОМЧИЊА)

 1. ФИЛИП НЕДЕВ-ДРЖАВЕН ШАМПИОН ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ, ПОБЕДНИК НА МЕЃУНАРОДНИТЕ ТУРНИРИ ВО НЕА ФЛОГИТА-ГРЦИЈА И ВАЛОНА-АЛБАНИЈА 2021
 2. МАКСИМ ПОП ТРПЕВ- ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИТЕ ТУРНИРИ ВО НЕА ФЛОГИТА-ГРЦИЈА И ВАЛОНА-АЛБАНИЈА 2021

НАЈДОБРИ – КАРАТИСТИ – ДЕЦА 6-8 ГОД.(ДЕВОЈЧИЊА)

 1. ЕЛИ ВАСИЛЕВА-ДРЖАВЕН ШАМПИОН ВО КАТИ И ВТОРО МЕСТО ВО КИХОН
 2. АНА ШАНЕВСКА- ВТОРО МЕСТО ВО КАТИ, КИХОН И КИХОН КУМИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРНИР ВО НЕА ФЛОГИТА-ГРЦИЈА

Се вчитува...