Димитар Ѓеоргиев ќе ја предводи Македонија на Светското кик-бокс првенство во Италија

Репрезентацијата на Македонија ќе настапи на Светското кик бокс првенство за сениори во Лидо де Џосоло, Италија од 15 до 24 октомври. На овој турнир ќе земат учетсво 1418 кикбоксери од 69 држави.

Црвено-жолтата боја ќе ја бранат девет наши репрезентативци, кои со своите успеси и врвни резултати успеале да ја исполнат неопходната норма за настап на ова меѓународно првенство.

Ова е листата на кикбосери кои ќе настапат за Македонија:

-81 кг Димитар Ѓеоргиев – лоу кик

-84 кг Климент Грозданоски – кик лајт

-89 кг Климент Грозданоски – кик лајт

-86 кг Бобан Илиоски – К-1

-63,5 кг Роберт Костовски – лоу кик

+94 кг Стефан Михајловски – кик лајт

-57 кг Филип Ризов – лоу кик

-63,5 кг Марко Тодоров – К-1

-65 кг Викторија Варадинова – лоу кик

Се вчитува...