Големиот Владе Дивац: Србинот го добива најголемото можно кошаркарско признание

Еден од најдобрите кошаркари на сите времиња од просторите на поранешна СФРЈ, Владе Дивац на 9. септември ќе го добие најголемото можно кошаркарско признание.

Дивац и официјално овој месец станува член на кошаркарската Куќа на славните. Со сиот свој ефект низ долгите години настапи во НБА лигата, Дивац и дефинитивно повеќе од заслужено го добива престижното признание како уште еден европеец член на Куќата на славните.

Се вчитува...