Каевски: Присуството на мојот заменик на собранието на ФФМ е негов личен став, за АМС федерацијата работи нелегитимно, ќе ги преземеме сите механизми

Агенцијата за млади и спорт останува на позицијата дека Фудбалската федерација работи нелегитимно и не го признава денеска одржаното изборно собрание. Директорот на АМС,  Дарко Каевски за Екипа.мк вели дека институцијата која тој ја претставува не го променила ставот околу неприсуството во Охрид, а тоа што неговиот заменик Газменд Рустеми беше присутен било исклучивно негов личен став.

„Присуството на заменикот директор е негов личен став, тоа не е став на Агенцијата. Нашиот став е идентичен, ќе ги искористиме сите можности и сите мерки кои ни ги овозможува законот со оглед дека тие не ги направија потребните промени. Ние сега ќе дејствуваме, ќе ги искористиме сите механизми и нема да дозволиме некој да работи надвор од законот“ – вели Каевски.

Каевски најавува дека чекорите на Агенцијата ќе бидат прецизирани во следните неколку дена. Не прецизираше што конкретно и со каква динамика ќе бидат мерките кои ќе ги активира АМС. Според законот, Агнецијата како крајна можност ја има и опцијата за одземање на решението за дејност спорт.

 

 

 

 

 

Се вчитува...